Вхід Реєстрація

Доброчинність та милосердя.

21.04.2016

                                                                                                                            Досягнення найвищих доброчинств є мета людини.     

                                                                                                                           П.  Сковорода
Особистість учня розвивається і формується під впливом багатьох факторів: об'єктивних і суб'єктивних, природних і суспільних, внутрішніх і зовнішніх; незалежних і залежних від волі та свідомості людей, які діють інтуїтивно чи на науковій основі відповідно до поставленої мети виховання.

Позитивним життєвий досвід учнів і молоді формується та про­ектується у процесі конкретних життєвих ситуацій, які трапляються на кожному кро­ці. Перелік таких ситуацій безмеж­ний, як і безмежне наше життя.

У процесі благодійної діяль­ності у дітей і молоді формується здатність уявляти себе на місці іншої людини, бачити і вирішува­ти проблеми, приймати рішення і погоджувати з ними свої дії, утвер­джуються найкращі людські якос­ті — доброта, милосердя, благочинність тощо.

Таким чином, благодійна ді­яльність у сучасному навчальному закладі сприяє формуванню у під­ростаючого покоління гуманістич­них і громадянських, моральних і духовних цінностей, визначенню мети та змісту життя, дотриманню життєвих позицій і переконань, які є основою людського самовизна­чення у світі.

Одним із важливих аспектів благодійної діяльності у системі виховної роботи є правильна ор­ганізація та реалізація благодій­них проектів. У пошуках свого благодійного проекту  наш навчальний заклад зупинився на варіанті благодійного збору макулатури « Макулатура рятує життя».
 

Опис  Доброго діла

Усюди, де є людина, існує можливість виявити доброту.

                                                         Сенека Луцій Анней

Благодійний збір макулатури «Макулатура рятує життя» відбувся в ліцеї «Голосіївський» № 241 міста Києва 13 квітня 2016 року.

Учасники благодійного проекту – ліцейна родина: батьки, вчителі, учні.

Цей благодійний проект має свої особливості: не потребує залучення коштів, має екологічний напрямок, участь в проекті може брати кожен небайдужий, незалежно від віку та можливостей, можливість миттєвої допомоги конкретним людям. Координаторами для адресної допомоги виступали волонтери – батьки наших учнів та вчителі.

Напередодні збору макулатури представниками учнівського самоврядування та педагогами - організатора ми була проведена роз’яснювальна робота, оформлені інформаційні куточки, розвішені об’яви. Збір макулатури відбувся у внутрішньому дворику ліцею та перед центральним входом. Проведенню благодійної акції та бажанню допомагати не завадила навіть сильна злива.

За результатами благодійного проекту було зібрано 4.790 кг макулатури на суму 11.017 грн.  

Підсумки та висновки

З добром треба поспішати, інакше воно може залишитись без адресата.

Анатолій  Алексін

 

За результатами благодійного проекту адресну допомогу вже отримали:

Крикун Іван( 9 років м. Васильків, важка політравма), Харін Олександр Леонідович(важкопоранений військовий АТО, ін.-т нейрохірургії, Назар Морзе(8 років) онкологія, Київська Обласна лікарня, бійці 128 гірсько-штурмової бригади мед. підрозділ(на придбання кровозупиних мед.препаратів);

Діти  - сироти нашого навчального закладу, Карпенко Г.Й. – вчитель української мови та літератури (онкозахворювання, важка операція.)

Благодійницький проект об’єднав навколо себе небайдужих людей. Згуртував всіх навколо Доброго діла та нагадав, що добро робити легко. Визначились  напрямки подальшої благочинної та бладійницької роботи ліцею. Ми пишаємось своїм Добрим ділом і готові поділитись досвідом його організації. Творімо добрі діла разом!