Вхід Реєстрація

Громадський проект, який допоможе ліцею отримати ще один комп'ютерний клас!!!

18.01.2017

Ми подали Громадський проект, який передбачає забезпечення семи шкіл Голосіївського району, серед яких, звичайно, і наш ліцей, апробованим у інших навчальних закладах інноваційним навчальним комп"ютерним комплексом. Голосування розпочато сьогодні і триватиме до 29 січня. Голосуйте за наш проект!!!
Для голосування необхідно
1. Перейти за ссилкою 
https://gb.kievcity.gov.ua/projects/show/496.
2. Вибрати спосіб проголосувати.( Можна обрати ПриватБанк, після цього через свій кабінет в приват24 зайти, ввівши пароль і номер телефону і ваш голос врахувано)

Що таке Громадський бюджет?

Громадський бюджет (бюджет участі, participatory budget) – важливий інструмент прямої, електронної демократії, який розвиває культуру самоврядування, участі населення у розвитку міста, його пріоритетів, ефективності міського бюджету. Як правило, бюджет участі – це частина коштів міського бюджету, щодо якої мешканці міста самостійно обирають на що їх витрачати шляхом голосування, результати якого мають пряму дію, незалежно від волі чиновників та депутатів. У різних містах світу (понад 1500), які розвивають культуру бюджету участі є різні підходи. Але в цілому всі ефективні моделі призводять до росту участі населення міст у їх розвитку, чисельності розумних громадян, податкової лояльності, росту соціального капіталу, індекс щастя, інвестиційної привабливості, успішності самих міст.

Київ виділив 50 млн грн (до 1 млн грн на 1 проект) і далі цю суму Громадського бюджету планується збільшувати.

Станом на сьогодні