Вхід Реєстрація

Корисні канікули! 6-В у Кам'янець-Подільському

30.10.2015

Під час канікул 6-В клас відвідав  Кам'янець-Подільський — одне з найдавніших міст України. В ньому нараховується більше ста видатних пам’яток історії, які відображають культури семи народностей, що проживають в цьому місті.

 «Перлиною на камені» називають місто, де природа і талант зодчих створили неповторний ансамбль обривистих берегів і фортечних стін.  Поєднання стилів Сходу і Заходу, де мінарет і костел, ратуша і православна церква стоять поруч, де кожен камінь зберігає в собі відгомін історії,  не залишають байдужими туристів не лише з України, а й з усього світу. Наче зачаровані, зупиняються гості на крутих берегах Смотрич - ріки. У серпанку проглядаються стрункі дзвіниці, приземкуваті оборонні вежі, стрілчасті вікна будівель минулих століть і просторі, світлі сучасні будівлі Кам'янця.

 Це була надзвичайно цікава і корисна поїздка, вона залишила багато яскравих вражень. А ще —  допомогла «оживити» сторінки підручника з історії. Адже під час подорожі  наші шестикласники відвідали не лише славетне старовинне місто, а й інші історичні місця України, що знаходяться неподалік від Кам'янець-Подільського: знамениту кришталеву печеру— «перлину Поділля»  та печеру Вертеба (археологи називають її Наддністрянською Помпеєю, тут знаходиться єдиний у світі підземний музей Трипільської культури) на Тернопільщині,  Хотинську фортецю у Чернівецькій області, Бакотський Михайлівський печерний монастир у Хмельницькій області.