Вхід Реєстрація

Команда нашого ліцею взяла участь у краєзнавчій акції до Дня туризму "Пізнай свій край-пізнай себе"

29.09.2015

Вже кілька років поспіль у Києві проводиться довгострокова міська туристсько-краєзнавча акція «Пізнай свій край — пізнай себе». У ній беруть участь команди школярів з усіх районів міста. Зазвичай акція триває цілий навчальний рік. І лише навесні підбиваються її підсумки та нагороджуються переможці.
26 вересня 2015 року відбувся черговий, чотирнадцятий етап акції. У ньому взяли участь 1500 учнів з 74 навчальних закладів міста. Найбільше учасників прийшло з Голосіївського, Дарницького, Деснянського та Дніпровського районів.
     В акції брала участь і команда нашого ліцею. Усі команди вирушили у похід за маршрутом «парк ім.Тараса Шевченка — парк ім. Валерія Чкалова».
     Провести екскурсію-похід  юним туристам допомагали студенти історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
     Учасники акції мали змогу ознайомитися з історією створення Київського університету та ботанічного саду імені академіка Фоміна, з архітектурним шедевром зодчого Олександра Беретті — Володимирським собором, з пам'яткою архітектури — головним корпусом Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова, з історією музею медицини(Анатомічний театр). Завершилася Акція розповіддю про один із київських фонтанів  — фонтан Термена. 

17 жовтня 2015 року за цим маршрутом планується проведення міської гри-конкурсу "Краєзнавчий квест", де команди туристів з різних шкіл зможуть продемонструвати знання, які вони здобули під час участі в акції.

Фотозвіт заходу: http://golos241.in.ua/ua/pro_lczej/galereya/pznaj_svj_krajp.htm